Premis 2016

VI EDICIÓ PREMIS CALCSICOVA

VI Edició dels Premis CALCSICOVA, 2016

Després de cinc anys, aquest 2016 tornem a fer coincidir la data de la presentació i comunicació de les persones i organitzacions premiades, amb el 18 de maig, data que se celebren dues commemoracions importants per al nostre col·lectiu: el Dia Mundial de la Vacuna contra la sida i el Memorial per les persones mortes a causa de la sida i així aprofitar la visibilitat en els mitjans, per a treure la nota de premsa i la notícia en xarxes socials.

Premiats

Es van convocar les següents categories:

  • Categoria de prevenció.

Barcelona CHECKPOINT, pel seu treball en el centre comunitari de detecció del VIH i altres ITS per a homes gais i altres homes que fan sexe amb homes i la labor que l’associació Projecte dels NOMS-Hispanosida desenvolupa en l’àmbit de la prevenció dins del col·lectiu LGTB i el gran impacte social que aquestes campanyes suposen per a tota la societat. També volem aprofitar per a agrair la campanya que la Plataforma Gais contra el VIH, per la visibilitat i defensa de la PrEP.

  • Categoria de reivindicació.

La Comissió de la Dona (CERMI-CV) és la guanyadora del guardó per tota la labor de defensa dels drets de les dones i les seues mobilitzacions periòdiques, i per la defensa dels drets de les xiquetes i dones amb discapacitat. Una labor multidisciplinària amb l’impuls de les polítiques en matèria de gènere i diversitat funcional, representant els interessos de les dones amb alguna mena de discapacitat a la Comunitat Valenciana, sent la interlocutora amb les administracions públiques, organismes i plataformes, en coordinació amb la Xarxa estatal de dones amb discapacitat, la Fundació CERMI Dones i les Comissions de Dona dels CERMI’s Autonòmics.

  • Categoria de comunicació.

Moviment contra la Intolerància, per la seua labor de visibilització continuada als delictes d’odi i pel seu treball de sensibilització cap a la societat. Amb periodicitat trimestral, l’Informe Raxen recull en les seues pàgines situacions de discriminació, agressions i violència, zones de conflictes, seguiments de grups, publicacions, racistes i neonazi, manifestacions xenòfobes en els àmbits de la cultura, esport i societat, centres escolars, Internet, música i tots a aquells àmbits que manifesten situacions d’intolerància i racisme. Sobre situacions de violència urbana, escolar, discriminació racista i xenòfoba, els Quaderns d’Anàlisis són publicats periòdicament per a permetre l’observació i l’estudi de l’evolució de diverses expressions d’intolerància.

  • Categoria sanitària.

Guardó al Doctor Portilla en la categoria sanitària, per tota la seua trajectòria, pel seu tracte amb les persones i per la seua implicació amb el VIH. Especialment recordem amb afecte els deu anys en la seua labor de responsable, com a cap de secció, de la Unitat de Malalties Infeccioses, i el seu infatigable treball fins al dia d’avui.

  • Categoria d’activisme.

El premi especial en l’àrea d’activisme va ser per a Carmen Roca (La caseta de Paterna) després d’un quart de segle dedicant-se als altres. L’Ajuntament de Paterna va decidir fer-se càrrec de la gestió de la Caseta per a atendre les més de 120 persones que, diàriament i durant els últims anys, mengen en les seues instal·lacions.