Premis 2017

VII EDICIÓ PREMIS CALCSICOVA

Els premiats de las VII Edició dels Premis CALCSICOVA, 2017

Després de sis anys, aquest 2017 ha estat una celebració dels premis molt especial, ja que ha coincidit amb el nostre XX aniversari i l’acte ha fet honor a aquestes dues dècades d’activisme i defensa de les persones amb VIH i sida. Enguany hem fet pública la convocatòria dels premis, així com el nom dels guardonats. D’aquesta manera, creiem que aconseguirem major visibilitat en els mitjans de comunicació. L’acte del lliurament de premis de la VII Edició dels Premis CALCSICOVA va tenir lloc el dia 29 de setembre, a les 17 hores, en el MICOF (Molt Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de València).

Premiats

  • Categoria de prevenció.

Amparo Juan Corrons. Cap de secció del Centre d’informació i prevenció de la sida de València.

Coincidint amb l’any de la seua jubilació volem fer un reconeixement públic a tota una carrera dedicada a prevenció del VIH i a l’atenció a les persones seropositives.

  • Categoria social i laboral.

«Clínica Legal Universidad de Alcalá CESIDA». Per tota la labor realitzada en defensa dels drets de les persones afectades pel VIH, a través dels seus estudis i accions.

  • Categoria de comunicació.

Secció de Sanitat del diari Llevante-EMV. Per la labor de difusió duta a terme per aquest mitjà dels aspectes relacionats amb el VIH sida.

  • Categoria sanitària.

Dr. Carlos Mínguez Gallego. Servei de Medicina Interna de l’Hospital de la Magdalena de Castelló. Per la seua trajectòria en l’atenció a les persones amb VIH especialment en la població privada de llibertat.

Dr. José López Aldeguer. Excap de Servei de Medicina Interna de l’Hospital la Fe. Coincidint amb l’any de la seua jubilació volem premiar tota una vida dedicada a l’atenció de les persones amb VIH.

  • Categoria de visibilitat.

Francesc Xavier Uceda i Maza. Delegat del Consell per al Model Social Valencià. Volem destacar la seua participació en el documental Èmfasi, realitzat pel Comité Ciutadà Antisida de la CV. Perquè creiem que visibilitzar-se com a persona vivint amb VIH continua sent un acte de valentia, més encara exercint un càrrec públic rellevant.

  • Categoria d’activisme.

Toni Poveda. Director Gerent de la Coordinadora Estatal de VIH i sida, CESIDA. Històric membre i activista del Col·lectiu Lambda, responsable, durant anys, del grup Stop Sida de Lambda, membre fundador del seu Grup Jove i posteriorment Secretari d’Organització i Coordinador General.