Premis 2018

VIII EDICIÓ PREMIS CALCSICOVA

Premiats i organitzadors dels VIII Premis CALCSICOVA, 2018

Després de set edicions reconeixent la trajectòria i el treball de persones, organitzacions i empreses relacionades amb l’àmbit del VIH, CALCSICOVA aferma els seus objectius d’interacció entre els agents socials i motiva la visibilització de les persones i entitats que, durant més de trenta anys, realitzen projectes originals de reconegut valor, a favor de la participació i la plena integració de les persones amb VIH i sida.

Des que començaren a presentar-se les edicions en 2011, cada any augmenta contundentment el nombre de participants, on destaquen projectes de les administracions, les instàncies polítiques, els sindicats, entitats del sector privat o del col·lectiu professional metge o farmacèutic.

Els PREMIS CALCSICOVA, a més de servir d’instrument visibilitzador i de reconeixement als projectes solidaris de diferents disciplines, també motiven la seua representació en l’àmbit mediàtic i la seua posada en valor en l’esfera social, la qual cosa converteix als PREMIS CALCSICOVA en el màxim reconeixement públic que s’atorga en l’actualitat al tercer sector en l’àmbit del VIH i la sida. Guardons destinats als diferents sectors de la societat en general i atorgats per les mateixes ONG, amb humilitat, però amb gran afecte i mostres d’agraïment i compromís.

Premiats

  • Categoria sanitària.

Dr. Juan Flores Cid. Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital Arnau de Vilanova de València.  

Dra. Mª José Galindo Puerto. Cap de Servei Unitat de Malalties Infeccioses Hospital Clínic Universitari de València.

Dos premis per la seua trajectòria i el seu tracte humà en l’atenció a les persones amb VIH a dos professionals que han col·laborat amb les entitats de VIH des dels inicis de la infecció.

  • Categoria de bones pràctiques.

Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF). La seua trajectòria, compromís i col·laboració amb les entitats i el treball desenvolupat en la promoció de la prova i l’autotest de VIH.

  • Categoria de comunicació.

Artegalia Radio. Per la labor de difusió duta a terme per aquest mitjà dels aspectes relacionats amb el VIH i la sida.

  • Categoria de visibilitat.

Emilio de Benito Cañizares. Redactor de salut del diari El País.

Creiem que visibilitzar-se com a persona vivint amb VIH continua sent un acte de valentia, exercint una professió amb rellevància pública. Pel seu compromís amb la causa i difusió a través dels mitjans de comunicació.

  • Categoria de reivindicació.

Carla Delgado Gómez. Diputada Assemblea Madrid PSOE-M. Portaveu Adjunta de la Comissió de Cultura i Turisme i responsable de famílies, menors i temes LGTBI. Per la seua labor reivindicativa a favor de les llibertats públiques i la igualtat.

  • Categoria d’activisme.

Begoña Bautista Casanovas. Activista. Històric membre i activista en l’àmbit del VIH.