Premis 2019

IX EDICIÓ PREMIS CALCSICOVA

Premiats i organitzadors de la IX Edició dels Premis CALCSICOVA, 2019

Un any més, els premis CALCSICOVA s’obrin pas per a plasmar diferents persones, projectes i organitzacions solidàries que naixen amb la labor de comunicar, prevenir i millorar la vida de les persones amb VIH. Coincidint amb el Dia Mundial de la Vacuna del VIH, el 18 de maig, i amb el Memorial per les persones mortes a causa de la sida, aquests reconeixements s’emmarquen en cinc categories diferents: sensibilització, sanitària, prevenció, comunicació i visibilitat.

Premiats

  • Categoria sanitària.

Dr. Pablo Saiz de la Foia. Metge en el Centre Penitenciari d’Alacant a més d’ajudar a millorar la qualitat assistencial de les presons, coordinant el Programa CAPRI, és un referent pel seu paper informatiu i reivindicatiu per a millorar la qualitat de vida de les persones recluses.

Dr. Manuel Arnal Babiloni. Mèdic internista de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, compta amb més de deu anys tractant amb persones afectades pel VIH de l’àrea sanitària del nord de la província de Castelló, amb una gran capacitat de lliurament i proximitat.

  • Categoria de comunicació.

Programa WISTERIA LANE, Radio Nacional, Radio5. Programa radiofònic de cap de setmana està relacionat amb la cultura LGTBI i ofereix diferents mesures contra la discriminació de persones per la seua identitat sexual.

  • Categoria de sensibilització.

Serie Indetectables. Apoyo Positivo. Sèrie de curtmetratges sobre salut sexual, creada per l’associació Suport Positiu, aborda temes com el VIH, la PrEP, la serofòbia, els prejudicis sobre la transsexualitat o les infeccions de transmissió sexual entre dones.

  • Categoria de prevenció.

Sevilla Check-Point (Adhara Sevilla). Centre comunitari de detecció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual que demostra l’èxit de la intervenció des d’entorns no mèdics i en ciutats de grandària mitjana.

  • Categoria de visibilitat.

Mantequilla de Colores. Grup de cabaret solidari, format per travestís, que va nàixer en 2009. Amb la totalitat dels diners recaptats en els seus espectacles van realitzar fins a 2016 una trobada anual de formació i convivència per a persones amb VIH. Des de 2017 dediquen la recaptació íntegra a becar l’assistència de persones sense recursos a la Trobada de Persones Seropositives del Saler organitzat per AVACOS-H. 

  • Premi especial cor.

Lola Serón. Per haver compartit, viscut, participat, rigut i sofert amb nosaltres, dins, fora, en paral·lel i amb la implicació més gran, l’evolució de les nostres entitats i el més important, de les persones que les componen i li donen sentit al fet que siguen el que són, associacions d’usuàries i afectades.