7 d’abril: Dia Mundial de la Salut

El 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut, en reconeixement a la salut com un dret bàsic i universal, així com fomentar l’accés a l’atenció sanitària de qualitat en totes les regions del món. Aquesta data es va establir en el 1948 en l’a Assemblea Mundial de la Salut i va ser triada en commemoració a la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per a generar consciència sobre les malalties mortals mundials i fomentar hàbits sans en les persones.

El nostre planeta, la nostra salut

Enmig d’una pandèmia, d’un planeta contaminat, d’un augment de malalties com el càncer, l’asma i les cardiopaties, l’OMS aprofita la celebració del Dia Mundial de la Salut 2022 per a cridar l’atenció del món sobre les mesures urgents que es necessiten per a mantindre la salut dels éssers humans i del planeta i incentivar un canvi perquè les societats es preocupen del benestar.   

L’OMS calcula que, cada any, es produeixen més de 13 milions de defuncions degudes a causes ambientals evitables, sense anar més lluny, a la crisi climàtica, que és la major amenaça per a la salut a la qual s’enfronta la humanitat. La crisi climàtica és també una crisi de la salut.

Coneix la seua campanya: https://www.who.int/es/campaigns/world-health-day/2022

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *