Objectiu 2030

L’1 de desembre de cada any es celebra el Dia Mundial del VIH i la sida. Enguany commemorem el 40 aniversari de la notificació dels primers casos de sida. Quaranta anys plens de llums i ombres en els quals hem passat d’aquell famós lema “SILENCI=MORT” a una nova realitat, plena d’esperança, “INDETECTABLE= INTRANSMISSIBLE”. En aquestes quatre dècades la resposta al VIH ha sigut des dels seus inicis bàsicament una qüestió de drets humans

En aquests moments en els quals encara estem patint els efectes d’una nova pandèmia, necessitem avançar amb tu amb l’objectiu 2030, per a no retrocedir en drets i avanços socials i per això volem comptar amb el teu suport.

En què consisteix l’objectiu 2030?

Aconseguir que el 95% de les persones amb VIH estiguen diagnosticades; que 95% d’elles estiga en tractament; i que el 95% d’elles compte amb càrrega viral indetectable i, per tant, intransmissible.

Existeix un quart objectiu: la zero discriminació.

Amb tot això, es pretén erradicar el VIH i la sida com a problema per a la salut pública mundial en 2030.

Campanya del Dia Mundial del VIH i la sida 2021

Per a reivindicar aquest dia, vam posar en marxa la campanya «Avancem amb tu! #Objectiu2030», i el lema de ONUSIDA “Posar fi a les desigualtats. Posar fi a la sida. Posar fi a les pandèmies”, per a la qual demanarem l’ajuda de la població, altres entitats i organismes públics, recordant que existeixen altres pandèmies en el món que requereixen la nostra atenció.

Tú també pots participar

Per a participar en aquesta campanya simplement ha de descarregar-se el següent cartell i fer-se una foto subjectant-lo. Després, pujar-ho a les xarxes socials usant el hashtag #Objectiu2030, etiquetant a @CALCSICOVA (també pots etiquetar a LAMBDA, AVACOS-H, ComitéVLC, ASHECOVA, ÀMBIT, ACAVIH, CASDA o CESIDA).

Descargar

ODS