Pels nostres drets, orgull i resistència

Des de CALCSICOVA ens adherim a les reivindicacions de l’Orgull LGTBI+ de València organitzat per Lambda:

La manifestació de l’Orgull constitueix el moment de major visibilitat pública de les reivindicacions vinculades a la diversitat sexual, de gènere i familiar, raó per la qual té una importància tan especial per a l’activisme LGTBI+.

Enguany, el lema que des de Lambda s’ha triat per a l’Orgull de València és: «PELS NOSTRES DRETS, ORGULL I RESISTÈNCIA».

En els últims anys, el col·lectiu LGTBI+ ha viscut els avanços per la plena igualtat legal i social. Després de les últimes eleccions, hem vist com la dreta i l’extrema dreta han entrat en els òrgans de govern, per tant ens trobem davant d’un escenari on el conservadorisme i l’extrema dreta amenaça en socavar els nostres drets després d’anys de reivindicació i lluita.

L’extrema dreta, amb la seua intolerància, sectarisme i menyspreu per la diversitat, que ens recorda als temps de feixisme, busca imposar la seua visió retrògrada i discriminatòria en la societat, però nosaltres, el col·lectiu LGTBI+ i les nostres aliades ens neguem a tornar als armaris. Per això diguem no a l’agenda de retrocesos que l’extrema dreta vol implantar amb la col·laboració necessària de la dreta, tal i com ja estem veient.

Com a associacions LGTBI+, com a partits o sindicats, com a moviments socials, com a associacions feministes, com a col·lectius aliats i compromesos amb la igualtat i la diversitat, compromesos amb l’antifeixisme, tenim l’obligació de crear espais segurs per a totes, totis i tots. I juntes hem de defensar aquesta comunitat diversa, al mateix temps, sense replegar-nos, sense deixar d’estar ben presents igualment en altres espais que no ens podem permetre cedir ni abandonar, si volem resistir els atacs i les violències a les quals ens enfrontem, perquè com diu el lema feminista: si toquen a una, ens toquen a totes.

Per això, ens adherim al manifest i la convocatòria de Lambda i des de CALCSICOVA assumim com a pròpies les següents reivindicacions del col·lectiu LGTBI+:

  1. La defensa dels drets humans es una reivindicació irrenunciable, per això ens oposem al feixisme en totes les seues formes i contextos per ser una ideologia destructiva que promou la intolerància, la violència i l’opressió.
  2. Creiem en un feminisme inclusiu que lluita per la igualtat dels drets de totes les dones, on totes les seues interseccionalitats tenen cabuda (trans, cis, lesbianes, bisexuals, heterosexuals, intersexuals, racialitzades, disques…), i que denuncia el negacionisme de la violència que patim les dones pel fet de ser-ho.
  3. Reconeixem la legitimitat que tenim les persones que vivim en primera persona qualsevol discriminació, per això reivindiquem que les polítiques per a la igualtat LGTBI+ estiguen protagonitzades pels col·lectius LGTBI+. Usurpar o menysprear la nostra veu en espais de representació i en l’organització d’esdeveniments és inadmisible.
  4. L’Orgull LGTBI+ és un moment de màxima reivindicació per al col·lectiu i per tant la seua independència ha de ser respectada, sense interferir o intentar controlar la seua convocatòria i el seu contingut, amb la fi d’utilitzar-lo per a ocultar les polítiques regressives en drets.
  5. El nostre col·lectiu ha patit tot tipus de violències en el passat. Hem sigut perseguides, empresonades i assassinades per la dictadura franquista, entre altres. Esborrar la història és altra forma de violentar-nos. Si oblidem el passat, repetirem les errades al futur. Per això, denunciem la derogació de la llei de memòria democràtica a través d’una llei que blanqueja el franquisme.
  6. Les lleis trans i LGTBI+ autonómiques valencianes han resultat ferramentes fonamentals per a la defensa dels drets del nostre col·lectiu. No oblidem l’amenaça real de retallar-les, com ja s’ha fet a Madrid.
  7. L’educació és el principal mecanisme per erradicar les diferents violències com la LGTBIfòbia. La presència de llibres i altres recursos didàctics que incloguen la realitat LGTBI+ promou el coneixement de la diversitat sexual, de gènere i familiar i per tant han d’estar a l’abast de manera visible de les persones més joves i la comunitat educativa especialment.
  8. Les infàncies trans i LGBI+, han de ser protegides i per tant els seus drets han de ser reconeguts en igualtat de condicions a la resta de la ciutadania.
  9. Les víctimes de sexili o migrades, han de gaudir dels mateixos drets que la resta del col·lectiu LGTBI+, perque també són drets humans.

Ens vegem el 28 de juny a la manifestació!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *