Un estiu de música i salut sexual per a joves en els festivals de la Comunitat Valenciana

CALCSICOVA promou la sensibilització i prevenció del VIH i altres ITS amb una campanya dirigida als i les joves, la població més afectada per la infecció

Amb l’arribada de l’estiu i dels esdeveniments massius, la Coordinadora d’Associacions de VIH i sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA) ha dirigit les seues campanyes a la població més jove, impulsant els punts de salut sexual i punts de trobada positiva en els festivals de música, una activitat que des de l’inici de la pandèmia per Covid-19 no havia tornat a reactivar-se amb normalitat i que ofereix grans resultats.

Aquest estiu nostre #TourFestivalerCALCSICOVA ha recorregut els diferents festivals d’Alacant, Castelló i València, fent parades en Concerts de Vivers, Zevra Festival, Ganxo Rock Fest, Llegendes del Rock, Medusa Festival, RaboLagartija o el Rototom Sunsplash. En aquests esdeveniments hem dut a terme la campanya “Prova la vida sense dubtes” creant un punt de salut sexual on es realitzen accions orientades a abordar l’atenció preventiva del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) i el foment de proves de detecció. També hem difós la campanya «La serofòbia oculta el VIH. Mostra’t positiva per a eliminar el VIH», amb l’objectiu d’erradicar l’estigma cap a les persones amb VIH.

Aquestes accions es poden dur a terme gràcies a les persones voluntàries de CALCSICOVA i les seues entitats membre, així com de Turisme Comunitat Valenciana i l’IVAJ, que ens ha acompanyat durant tota la gira festivalera amb la #ExperiènciaCarnetJove, en la qual hem compartit moments de diversió i compromís social, informant la joventut sobre salut sexual i oci saludable, repartint material preventiu i atenent els dubtes i inquietuds dels assistents als festivals.

En els estands informatius també hem posat a la disposició de la ciutadania el contacte de les diferents oficines de delictes d’odi, com la serofòbia o la LGTBIfòbia, per a ser agents actius en la resposta a la discriminació i afavorir la igualtat de tracte. A més, hem difós campanyes d’entitats companyes com “El VIH també salva vides” de CASDA o el “Pride Positiu” de CESIDA, així com el documental “Aprender a vivir” sota l’acord de col·laboració que tenim amb ViiV Healthcare.

Esperem amb ganes el pròxim estiu per a ser presents en els festivals i animem a la població al fet que ens seguisca de prop a través de les nostres xarxes socials (@calcsicova) per a informar-se i estar alerta als esdeveniments que realitzem durant tot l’any.

Punt de salut sexual i punt de trobada positiva subvencionats per la Vicepresidència i Conselleria de Igualtat i Polítiques Inclusives (IRPF)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *