23 de setembre: Dia de la Visibilitat Bisexual

El 23 de setembre és el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual, un dia de reivindicació perquè la societat reconega i celebre la bisexualitat, una orientació encara molt desconeguda i qüestionada fins i tot dins del nostre col·lectiu. Ampliar els marges de cada persona per a autodefinir-se, i viure concorde al seu sentir, no fa sinó col·laborar al desenvolupament d’una societat més igualitària, lliure i inclusiva amb totes les realitats.

La negació de la bisexualitat és una de les principals causes de bifòbia i pot tindre conseqüències com el rebuig d’una sol·licitud de protecció internacional presentada per una persona refugiada i bisexual, perquè moltes persones ens acusen de confuses o indecises, de no reconéixer realment una homosexualitat amb què no ens identifiquem, sense escoltar les nostres realitats.

A més, en el cas de les dones bisexuals, que pel fet de viure en una societat masclista som un objecte d’ús per a la satisfacció dels homes cis hetero, estem exposades a la cosificació i a la violència que comporta ser dona ací i ara, més encara quan se’ns etiqueta de vicioses o infidels només per l’orientació del nostre desig.

Un altre atac que les persones bisexuals patim moltes vegades és ser invisibilitzades perquè la resta de la societat ens llig com a heterosexuals o homosexuals, segons la seua expressió de gènere o la parella amb què mantenim una relació en un moment donat. Per això, hem d’ aclarir una vegada i una altra que l’atracció que sentim pels diferents gèneres no ha de ser necessàriament simultània ni en igual proporció ni tindre la mateixa intensitat, i també reivindicar constantment la nostra orientació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *