16N: Dia Internacional per a la Tolerància

El 12 de desembre de 1996, l’Assemblea General de les Nacions Unides va convidar als Estats membres al fet que el 16 de novembre de cada any observen el Dia Internacional per a la Tolerància amb activitats adequades dirigides tant als centres d’ensenyament com al públic en general.

La tolerància, ni indulgència ni indiferència: Respecte.

Les Nacions Unides s’han compromés a enfortir la tolerància mitjançant el foment de la comprensió mútua entre les cultures i els pobles. Aquest imperatiu està en la base de la Carta de les Nacions Unides i de la Declaració Universal dels Drets Humans i és més important que mai en una era en la qual l’extremisme i el radicalisme violents van en augment i els conflictes es caracteritzen per un menyspreu fonamental de la vida humana.

En 1995, els països membres de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) van adoptar la Declaració de Principis sobre la Tolerància. La Declaració afirma, entre altres coses, que la tolerància no és indulgència o indiferència, sinó que és el respecte i el saber apreciar la riquesa i varietat de les cultures del món i les diferents formes d’expressió dels éssers humans. La tolerància reconeix els drets humans universals i les llibertats fonamentals dels altres. La gent és naturalment diversa; només la tolerància pot assegurar la supervivència de comunitats mixtes en cada regió del món.

La Declaració descriu la tolerància no sols com un deure moral, sinó com un requeriment polític i legal per als individus, els grups i els estats. Situa a la tolerància en el marc del dret internacional sobre drets humans, elaborats en els últims cinquanta anys i demana als estats que legislen per a protegir la igualtat d’oportunitats de tots els grups i individus de la societat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *