Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Obertura exposició Pepe Miralles «YO LO VI»

noviembre 23, 2023 @ 7:00 pm - febrero 18, 2024 @ 7:00 pm

Data obertura: 23 de novembre de 2023

Hora d’obertura: 19:00 hores

Duració de l’exposició: del 23 de novembre de 2023 al 18 de febrer de 2024

Lloc: CCCC Centre del Carme. Sala Dormitori

Comissariat: Isabel Tejeda

Organitza i produeix: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

 

Dos són els temes en els quals més ha aprofundit Pepe Miralles (Xàbia 1959): la perspectiva social del VIH i de la sida, participant en grups activistes i en la producció de continguts culturals i visuals; i la sexualitat en els espais públics, documentant tant l’ús dels enclavaments de cruising – pràctiques sexuals en llocs públics -, com les biohistòries dels qui els usen.

L’exposició Yo lo vi comissariada per la professora de la Universitat de Múrcia, Isabel Tejeda, suposa una mirada cap arrere, encara que no és una retrospectiva a l’ús. Travessa tota la seua producció centrada quasi en exclusiva en la pandèmia de la SIDA els efectes de la qual, a Espanya, van començar a veure’s a mitjan dècada dels anys 80; Pepe Miralles gira el cap per a mirar amb distància allò que va ocórrer, però no pot evitar fer-ho des de “dins”, el que subratlla el seu coneixement posicionat.

Aquesta selecció de peces reconstrueix un relat que recorda des del personal i des del polític, des del macro i des del micro, des de València, la resta d’Espanya, i l’orbe sencer, diferents moments que constitueixen una memòria del trauma. I és que la SIDA va afectar no sols els cossos, sinó que es va convertir en una malaltia social.

Pepe Miralles se situa com un testimoni que relata la seua experiència de vida en la SIDA a partir de les seues obres. El títol triat per a l’exposició, el Yo lo vi d’un dels més importants gravats dels ‘Desastres de la guerra’ de Francisco de Goya (1810-1815), acaba identificant el lloc de l’espectador, del protagonista i del productor d’imatges. Parlen des del mateix punt, al mateix temps que garanteixen la veritat del relatat. Un posicionar els modes de fer i la producció artística contemporània que és polític.

 

Detalles

Comienza:
noviembre 23, 2023 @ 7:00 pm
Finaliza:
febrero 18 @ 7:00 pm
Web:
https://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/exposicion/pepe-miralles-yo-lo-vi/

Local

Centre del Carme Cultura Contemporania
Carrer del Museu, 2, 4
València, Valencia 46003 España
+ Google Map
Teléfono:
96 1922640 / 96 1922642
Ver la web Local

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traductor