Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual

FELGTB exigeix polítiques de conscienciació i formació sobre la bisexualitat

Denúncia que les persones bisexuals pateixen actualment un “esborrat social” a conseqüència del monosexisme imperant en la societat que només contempla la possibilitat o de ser heterosexual o de ser homosexual

(22/09/2021). – La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) exigeix, amb motiu del Dia de la Visibilitat Bisexual, que es commemora cada 23 de setembre, la implantació de polítiques de conscienciació sobre la bisexualitat per a combatre el “esborrat social” que pateixen les persones bisexuals, així com formació per al funcionariat i la judicatura. Segons l’entitat, el monosexisme imperant en la societat, que només contempla la possibilitat de ser heterosexual o ser homosexual, genera una bifòbia que aquestes persones pateixen cada dia en forma d’estereotips, estigma, invisibilitat, rebuig o agressions.

En aquest sentit, la coordinadora del Grup de Polítiques Bisexuals de FELGTB, Noelia Mellado, ha recordat el recent cas de Javier Vilalta, que va ser jutjat per suposadament haver ocultat a la seua exdona la seua homosexualitat. “Es va tractar d’una condemna monosexista que, en cap moment, considerava la bisexualitat que el propi acusat havia declarat. Celebrem que finalment aquesta condemna fora desestimada, però considerem que la formació de les autoritats judicials en temàtica LGTBI haguera evitat el “esborrat bisexual” que ha experimentat aquest home en el procés judicial”, ha explicat.

Així mateix, Mellado ha exigit a les institucions pertinents la concessió de la protecció immediata i l’acceptació de sol·licitud d’asils per part de tots els països de la Unió Europea de totes aquelles persones del col·lectiu LGTBI, entre elles, les bisexuals i amb especial atenció a les dones afganeses. A més, ha exigit la total extinció amb caràcter imminent de l’haver de demostrar ser «bisexuals» per a aconseguir accedir a un país d’acolliment. “Aqueix requisit suposa una violació directa i discriminatòria dels drets humans. Exigim que s’extingisca aquest sense sentit i aquestes suposades proves demostrables que actualment s’exigeixen i que és realment difícil de demostrar quan la vida està en joc”, ha denunciat.

“Espanya ha de ser sempre una terra segura d’acolliment i, per això, demandem que la Llei Estatal d’Igualtat LGTBI siga una realitat com més prompte millor”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *