Dia nacional del trasplantament 2022

L’últim dimecres de març és el Dia Nacional del Trasplantament, una una jornada que té per objecte agrair a tots els donants el seu altruisme, així com l’àrdua labor dels seus familiars i professionals implicats en cadascun dels processos.

Els trasplantaments a Espanya

El model espanyol de trasplantaments porta liderant el panorama mundial des de fa anys, fent que en altres llocs del planeta s’empre com a exemple per a implantar als seus respectius homòlegs, dins d’un marc completament filantròpic i basat en l’equitat a l’accés.

Des de la seua fundació s’han dut a terme més de 90.000 trasplantaments d’òrgans, 300.000 teixits i aproximadament 50.000 trasplantaments de medul·la òssia i sang del cordó umbilical, aconseguint-se una taxa de 34,6 donants per milió de persones, la qual cosa es tradueix en milers de vides salvades, amb una supervivència en el 50% de fins fins i tot 10 anys després del trasplantament, sobretot en renyó, fetge i cor.

No obstant això, malgrat que són xifres encoratjadores, no són suficients, ja que cada dia són més les persones que necessiten d’un òrgan o teixit per a poder viure, sent fonamental que el nombre de donants augmente per a poder cobrir la demanda i evitar la defunció d’aquells que es queden sense consol en una sala d’espera.

Tots podem decidir ser donants, i tots podem necessitar algun dia un trasplantament. Per aquest motiu, dins del marc d’aquest dia, és bon moment per a recordar com fer-ho.

En la web de la «Organización Nacional de Trasplantes» podreu trobar tota la informació.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *