La Plataforma per un Finançament Just reclama a Hisenda que inicie ja el canvi de model autonòmic

La Plataforma per un Finançament Just, de la que CALCSICOVA i les seues asociacions formen part, ha lliurat un escrit dirigit a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en el qual reclama l’inici del procés del canvi de model de finançament.

La carta ha sigut presentada tant en Delegació de Govern com en la Delegació del Ministeri d’Hisenda. La delegada del Govern, Gloria Calero, ha rebut la missiva de mans dels secretaris generals de CCOO PV i d’UGT PV, Arturo León i Ismael Sáez; i de la presidenta de CEV València, Eva Blasco. En la Delegació del Ministeri, han sigut Anna Oliver, presidenta d’ACPV, i Manuel Carceller, portaveu de la Plataforma per la Llengua, com a representants de la Xarxa d’Entitats, les persones encarregades de presentar-la.

Anna Oliver i Manuel Casteller, representants de la Xarxa d'Entitats

Amb aquest doble lliurament es pretén traslladar un missatge d’urgència, atés que la situació actual, agreujada per la crisi sanitària i social, ha evidenciat encara més, si és possible, la feblesa del model actual de finançament. Precisament per això, tal com es reflecteix en la carta dirigida a la ministra d’Hisenda, és necessari ara, malgrat la complexitat de la situació, iniciar el procés per a disposar d’un nou sistema de finançament autonòmic que reculla la realitat de la Comunitat Valenciana d’acord amb el seu pes poblacional, ja que el model actual la degrada econòmicament i la deixa exposada a voluntats polítiques i no a una reglamentació ferma.

Per tot això la missiva recull, entre d’altres qüestions, la demanda d’instar al Govern a fixar un termini breu per a presentar una proposta de solució a les injustícies propiciades pel model de finançament actual, d’acord amb exigències de justícia social i equitat. Des de la Plataforma s’és conscient que serà un procés complex i llarg, però també que és necessari iniciar ja el diàleg, tantes vegades anunciat com incomplit, que faça realitat aquesta reivindicació justa.

Text: Finançament Just

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *