Setmana Europea de la Prova novembre 2021

La Setmana Europea de la Prova (European Testing Week, ETW) és una campanya europea que encoratja a les organitzacions de tota Europa a unir-se durant una setmana dues vegades a l’any per a augmentar els esforços de realització de proves i promoure la conscienciació sobre els beneficis de les proves d’hepatitis i VIH.

Aquesta iniciativa ha progressat des del seu inici en 2013 i s’ha convertit en un esdeveniment europeu àmpliament reconegut amb la participació de centenars d’organitzacions cada any. El que una vegada va començar com un esdeveniment anual, ara s’ha convertit en un esdeveniment bianual amb dos ETW que ocorren cada any a la primavera (maig) i tardor (novembre).

Informació proves a la Comunitat Valenciana

Diagnosticar el VIH és necessari per a acabar amb l’epidèmia en el 2030

En 2019 es van diagnosticar 2.698 nous casos de VIH a Espanya, segons les dades de l’informe de vigilància epidemiològica realitzat pel Ministeri de Sanitat. D’aquests nous casos, el 45,9% van ser diagnòstics tardans. En la Comunitat Valenciana va haver-hi 471 nous diagnòstics i segons la Conselleria de Sanitat, de les 16.000 persones amb VIH que hi ha en la Comunitat Valenciana, un 18% no ho sap.

Un altre dels objectius d’aquesta data commemorativa és promoure el diagnòstic precoç, que permet l’accés ràpid i gratuït als eficaços tractaments mèdics disponibles hui dia. Un tractament avançat millorarà el pronòstic de la malaltia. A més, amb el diagnòstic precoç disminueix la possibilitat de transmissió a terceres persones.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *