CALCSICOVA presenta un documental sobre la història de la resposta al VIH en la Comunitat Valenciana

  • L’entitat celebra el seu 25 aniversari amb un reportatge sobre l’activisme del VIH en el territori valencià

La Coordinadora d’Associacions de VIH i sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA) va nàixer l’any 1997 com la primera coordinadora d’organitzacions de VIH que es crea en tot l’estat espanyol. Les organitzacions que treballaven en l’àmbit del VIH, es van unir per a fer més factibles els objectius en comú que tenien.

En aquests 25 anys de treball, l’evolució de la Coordinadora ha anat en paral·lel amb l’evolució de l’epidèmia del VIH. Existeix una evolució molt clara en el VIH, de l’era de la mortalitat en la qual calia ocupar-se d’acompanyar al duel, a després l’era en la qual començaven a arribar els primers tractaments antiretrovirals i calia acompanyar a aprendre a viure de nou. Actualment, les persones amb VIH que segueixen correctament el tractament gaudeixen d’una qualitat de vida similar a la de les persones que no tenen el VIH i, a més, tenen la càrrega viral indectectable i per tant no poden transmetre el virus.

No obstant això, en l’actualitat sorgeixen nous reptes, com l’acompanyar a l’envelliment. Les persones dignosticadas fa trenta o quaranta anys han de conviure amb una sèrie de comorbiditats derivada a les complicacions de salut dels primers anys i a la toxicitat dels primers medicaments. Encara existeix estigma i discriminació a la qual fer front i altres objectius pendents com l’erradicació de les noves transmissions i aconseguir que totes les persones amb VIH estiguen en tractament i tinguen una qualitat de vida digna amb tots els drets.

Per a continuar complint tots els objectius i reptes que té per davant el VIH, la Coordinadora d’Associacions de la Comunitat Valenciana continuarà treballant i articulant la resposta al VIH en el territori autonòmic i estatal.

Tráiler
Documental
  • Un projecte de CALCSICOVA.
  • Subvencionat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *