8M: Dones lliures, dones vihsibles

8-03-2023. El Dia Internacional de les Dones és una magnifica oportunitat per a posar el focus i portar a la reflexió sobre els reptes que encara enfronten les dones a tot el món, la discriminació, la violència de gènere, la desigualtat salarial, la falta de representació en la política i la presa de decisions, la falta d’accés a l’educació i la informació sobre la salut sexual i reproductiva, la discriminació en l’ocupació i la falta de recursos econòmics.


És important recordar que les dones amb el VIH experimenten a més, altres factors de discriminació, com són la invisibilització i l’estigma associat al VIH, especialment les dones d’edat avançada, migrants, trans, usuàries de drogues o les que pateixen violències. Moltes d’aquestes dones viuen amb el virus en silenci, sense explicar-li-ho al seu entorn per por de les implicacions que puga tindre sobre les seues vides, trobant-se barreres afegides per a accedir a l’atenció mèdica i als serveis de prevenció del VIH a causa de la discriminació i l’estigma social.

La vulnerabilitat de les dones al VIH està influenciada per factors socials, econòmics i culturals, com la desigualtat en les relacions socials, sexuals i de parella, les desigualtats de poder i la dependència econòmica. Com a resultat, les dones es diagnostiquen a una edat major i en una situació immunològica pitjor que els homes, prop del 38% ho fan amb un diagnòstic tardà, la qual cosa mostra que existeixen barreres d’accés específiques per a elles.

En el Dia Internacional de les Dones, recordem la importància de fer costat a les dones amb el VIH i de treballar mà a mà per a abordar les desigualtats que enfronten, assegurant que totes les dones tinguen accés a una bona qualitat de vida. Perquè la resposta al VIH serà feminista o no serà.

Campanya CALCSICOVA

#LLIURESVIHSIBLES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *