Dia Europeu Salut Sexual 2024

El 14 de febrer, coincidint amb el Dia de Sant Valentí o Dia dels Enamorats i les enamorades, se celebra el Dia Europeu de la Salut Sexual, que es commemora des de 2003 a iniciativa de l’Aliança Europea per a la Salut Sexual (ESHA).

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) actualment defineix la salut sexual com “un estat de benestar físicemocionalmental i social relacionat amb la sexualitat; la qual no és l’absència de malaltia, disfunció o incapacitat. Perquè la salut sexual s’aconseguisca i es mantinga, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i exercits a plenitud”. Segons l’OMS, “requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tindre experiències sexuals plaents i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència”.

Des de CALCSICOVA celebrem el Dia Europeu de la Salut Sexual cada 14 de febrer per a fomentar la salut sexual de la població, incidint en l’accés a la sanitat pública en tots els aspectes que puguen afectar-la, en l’Educació Sexual Integral, el benestar de les persones amb VIH i en la prevenció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *