Dia de la Zero Discriminació 2024

Podem acabar amb el VIH i la sida si es protegeixen els drets de tota persona.

El món ha avançat molt cap a l’objectiu d’acabar amb la sida com a amenaça per a la salut pública per a 2030. Eixe progrés s’ha vist impulsat pels avanços en la protecció dels drets humans.

Però les lleis, polítiques i pràctiques que castiguen, discriminen i estigmatitzen a dones i xiquetes, grups de població clau i altres comunitats marginades violen els drets humans i obstaculitzen l’accés a la prevenció, les proves, el tractament i l’atenció del VIH.

És urgent eliminar les lleis que perjudiquen els drets de les persones i introduir lleis que defensen els drets de totes les persones. El camí que acaba amb la sida és el camí dels drets.

La recent ofensiva mundial, ben coordinada i finançada, contra els drets de les dones, contra els drets humans de les persones LGBTQ, contra la salut i els drets sexuals i reproductius, contra la democràcia i contra l’espai cívic no sols és una amenaça per a la llibertat de tots, sinó també per a la salut de tots.

En resposta a esta amenaça, el moviment contra la sida i els seus aliats estan «contraatacant», recordant als líders mundials el seu compromís de defensar tots els drets humans per a totes les persones. Mentre les comunitats de tot el món defensen els seus drets, les Nacions Unides no sols estan del seu costat, sinó al seu costat.

L’1 de març d’enguany se celebra el desé aniversari del Dia per a la Zero Discriminació. Defensar els drets de tota persona és responsabilitat de tot el món. Totes podem contribuir a posar fi a la discriminació. L’1 de març, i durant tot el mes de març, actes, activitats i missatges recordaran al món aquesta lliçó vital i aquesta crida a l’acció: per a protegir la salut de totes les persones, cal protegir els drets de cadascuna.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *