Igualtat i Calcsicova ultimen la campanya ‘Hui toca’ amb motiu del Dia Mundial del VIH

València, 27 de novembre del 2023
  • L’objectiu de la campanya és combatre estigmes i prejudicis cap al VIH
  • La campanya es llançarà el dijous 30 de novembre

La Coordinadora d’Associacions de VIH i sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA) es reuneix amb la Vicepresidenta segona i Consellera de Benestar Social, Igualat i Habitatge de la Generalitat Valenciana, Susana Camarero, la Secretària Autonòmica de Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá,  amb el Director General de Diversitat Stephane Soriano i Felipe Guillermo del Baño, Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona,  per a ultimar els detalls de la campanya del Dia Mundial del VIH i la sida

La secretària autonòmica ha explicat que, sota el lema ‘Hui toca’, la campanya té com a objectiu “combatre estigmes i prejudicis amb el VIH, així com fomentar la inclusió de les persones que viuen amb aquesta malaltia”. 

Es tracta, ha assenyalat, de la primera vegada que la Generalitat i Calcsicova “uneixen forces per a enfrontar aquest desafiament de manera conjunta i treballar per a acabar amb la discriminació i l’estigma associat al VIH”.

Segons ha anunciat, ‘Hui toca’ es llançarà en mitjans de comunicació i xarxes socials dijous que ve i es presentarà el divendres en una jornada organitzada per la Conselleria, CALCSICOVA i el Comité Antisida de València, amb xarrades, actuacions i una taula redona en la qual participaran persones portadores del VIH i professionals sanitaris.

Per part seua, el director general de Diversitat s’ha mostrat molt satisfet pel treball realitzat amb CALCSICOVA i ha reiterat la necessitat de “caminar junts per a crear un entorn més inclusiu i lliure de discriminació per a les persones que viuen amb el VIH”.

“És crucial comprendre que la sida no discrimina. No importa l’edat, el gènere, l’orientació sexual o l’estatus social, qualsevol pot veure’s afectat. Per això, és fonamental difondre informació basada en evidències científiques, desafiar mites i estereotips i bandejar prejudicis que només contribueixen a augmentar el sofriment dels qui lluiten contra aquesta malaltia” ha indicat.

Carlos Manuel Gómez, president de CALCSICOVA, expressa la voluntat de continuar treballant junts entre les entitats i l’administració pública per a arribar més lluny amb els missatges d’inclusió, no discriminació i prevenció del VIH.

«És important que es faça pedagogia amb el missatge Indetectable = Intransmissible, que la població conega que les persones amb VIH amb càrrega viral indetectable, no transmeten el virus«, comenta Gómez.

Les persones protagonistes de la campanya ‘Hui toca’ han sigut proposades per CALCSICOVA amb l’objectiu d’humanitzar la realitat de les persones afectades pel VIH i generar consciència i compressió en la societat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *