LAMBDA denuncia agressions físiques i verbals durant la processó cívica

Membres de Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València, que s’han sumat a la Processó Cívica del 9 d’Octubre a València, denuncien que han sigut víctimes d’insults i agressions durant la marxa per part de grups d’extrema dreta.

Com altres col·lectius i entitats polítiques i socials, Lambda va decidir participar en la Processó Cívica del 9 d’Octubre a València en resposta a la crida realitzada per les institucions públiques perquè enguany la celebració fóra símbol de la unitat i de la diversitat de la societat valenciana. Per açò, des de Lambda “van optar per estar presents en aquest any de canvi de cicle polític per a reivindicar una societat valenciana lliure de LGTBfòbia, diversa, plural, solidària i respectuosa amb les diferències”.Malgrat que la gran majoria dels assistents a la marxa aplaudia i animava al voluntariat de Lambda al seu pas pels carrers de la ciutat, no tot el món ha rebut de forma positiva als membres de l’associació LGTB. Tal com relata Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, “este matí entorn de les 12 hores, en intentar entrar en la Processó Cívica, enfront de l’Ajuntament, les i els activistes de Lambda hem patit una agressió per part de grups d’extrema dreta violenta. En concret, ens han cridat, ens han robat una bandera de l’arc de Sant Martí, símbol de la diversitat afectivosexual, de gènere i familiar, i han escopit al coordinador del grup de Drets Humans”.

Des de Lambda denuncien també que al llarg de la Processó se’ls ha “increpat constantment, instant-nos a abandonar la Processó i insultant-nos, sense actuació per part dels cossos i forces de seguretat per impedir-ho, creant-se un clima d’alta tensió, violència i fins i tot de terror”.

Des de Lambda ·consideren que han sigut víctimes d’un delicte d’odi per motius d’orientació sexual o identitat de gènere, i per açò demanden la necessitat urgent d’aprovar una llei autonòmica contra la LGTBfòbia al País Valencià”.

Així mateix denuncien “la impunitat de la qual gaudeixen estos grupuscles violents durant la celebració del 9 d’Octubre any rere any”, i fan una crida a tota la societat perquè en la diada de l’any que ve els colors de l’arc de Sant Martí òmpliguen els carrers de la ciutat, un espai que pertany també a les persones LGTB, i es mostre que volem una societat valenciana que respecte la diversitat i que lluite contra la discriminació i l’odi.

Fuente; La Veu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *