Dia Internacional del Condó 2022

El 13 de febrer es commemora el Dia internacional del Condó. Una data que serveix per a conscienciar a la població sobre la pràctica de relacions sexuals segures i incentivar l’ús responsable dels mètodes anticonceptius per a frenar les infeccions de transmissió sexual (com el VIH), així com els embarassos no desitjats. Aquesta celebració la va establir l’ONG AIDS Healthcare Foundation en l’any 2012.

Estratègies de prevenció del VIH

  • El preservatiu (masculí i femení) és una de les maneres de protegir-se de la infecció per VIH i també d’altres infeccions de transmissió sexual. Per a les relacions amb penetració anal és aconsellable usar condons específics (són més resistents) i lubrificant, per a afavorir que no es produïsquen xicotetes ferides. 
  • La Profilaxis Pre Exposición (PrEP) és una estratègia de prevenció combinada del VIH que consisteix a prendre fàrmacs antiretrovirals una vegada al dia i que s’acompanya de seguiment clínic cada tres mesos, consell assistit sobre salut sexual i infeccions de transmissió sexual i d’altres mesures preventives, com l’ús del preservatiu. Més inormació PrEP
  • Prova del VIH. L’única manera de saber si té el VIH és fent-se la prova. Es pot fer en els centres de salut, en els CIPS, amb l’autotest de les farmàcies o en les nostres ONG de manera gratuïta, anònima i confidencial.
  • El tractament del VIH com a prevenció. Les persones amb VIH en tractament i amb la càrrega viral suprimida no transmeten el virus (indetectable és igual a intransmissible).
  • Profilaxi Post-Exposició (PPE). És una mesura de prevenció secundària per al VIH quan la prevenció primària ha fallat (per exemple quan es trenca el preservatiu). Consisteix en prendre medicaments després d’una possible exposició al VIH per a previndre contraure’l. Està indicada per a una exposició de risc esporàdica i per a professionals sanitaris.
  • Estratègies de reducció de riscs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *