El Pride Positiu posa cara al VIH perquè 150.000 persones a Espanya no siguen “invisibles”

 • Més de 4.000 persones tornen a recórrer els carrers de Madrid per a marcar el camí a l’estigma zero

Hui se celebra la segona marxa estatal del Pride Positiu a Madrid, amb un recorregut que va eixir a les 12.30 des del Ministeri de Sanitat fins a la plaça del Museu Reina Sofia. Realitza part del recorregut que va fer Pepe Espaliú en la seua ja cèlebre acció de “Carrying” de la qual enguany es compleixen 30 anys, per a continuar reivindicant la visibilitat i dignitat de les persones amb el VIH. A Espaliú li van carregar personalitats com Carmen Romero, la dona de Felipe Gonzalez, o Pedro Almodóvar i amb la seua performance va mostrar que es podia tocar i cuidar a les persones amb el VIH. Han passat més de 40 anys des del primer diagnòstic de VIH, però l’estigma, la por i els prejudicis persisteixen “per això calia organitzar un Pride Positiu”, explica Reyes Velayos, presidenta de Cesida. “Orgull és el contrari de vergonya, ningú pot estar orgullós de tindre un virus, però sí que estem orgulloses de la resposta que hem donat com a comunitat, i individualment les persones amb VIH es mereixen poder eixir al carrer a celebrar la seua història personal de superació i resiliència”, sentència Velayos.

Unes 2.300 persones, d’entitats de tot el país, van acudir l’any passat a la capital per a reclamar “visibilitat = dignitat” i s’estima que s’ha duplicat en esta segona edició. La marxa organitzada per Cesida té com a lema, “posem cara al VIH” amb l’objectiu de marcar el camí que cal recórrer per a normalitzar esta infecció. “A pesar que un de cada tres-cents espanyols vivim amb el VIH, un 63% de la població manifesta que no coneix a cap persona amb el VIH, com és això possible amb esta prevalença tan alta?”, pregunta Carmen Martin, membre de Cesida, una dona amb el VIH amb una llarga trajectòria com a referent del col·lectiu des de la seua entitat, Associació Ciutadana Càntabra Anti Sida (ACCAS). “Hui posem cara al VIH perquè unes 150.000 persones no continuem sent invisibles. Volem trencar amb la desinformació, els prejudicis, els estereotips i la falta de sensibilitat amb la nostra realitat”.

Són moltes les celebritats que enguany han volgut mostrar el seu suport als drets de les persones amb el VIH. Eduardo Casanova, Paco León, Carla Antonelli i Hornella Góngora, entre altres, han gravat missatges commovedors convidant a la marxa del Pride Positiu.

Moltes altres personalitats polítiques i socials han acudit hui per a festejar amb el col·lectiu de persones VIH+ i caminar sostenint la pancarta institucional amb el missatge de «Sense excuses per a la discriminació. I=I»

Llistat de personalitats assistents a la marxa :

 • Boti García, Directora General de Diversitat i drets LGTBI
 • Julia de l’Amo, Directora de la Divisió de control de VIH, ITS, Hepatitis virals i Tuberculosis en la Direcció General de salut Pública, del Ministeri de Sanitat.
 • Marta Marban, PP – Assemblea de Madrid
 • Santi Rivero, PSOE
 • Victor Gutierrez, PSOE
 • Carla Antonelli, senadora Més País
 • Jimena Gonzalez, Más Madrid
 • Reyes Maroto, Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Madrid
 • Antonio Giraldo, regidor del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Madrid
 • Jose Pérez Molina, president de Seisida
 • Carina Escobar, presidenta de la Plataforma de Pacients
 • Miguel Ángel Fernández, Director Executiu Fundació Pedro Zerolo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *